Vat je 'm

Glühwein recept voor thuis

Glühwein recept voor thuis

De koude dagen zijn nu echt in aantocht, wat is fijner dan lekker op te warmen met een heerlijke glühwein! Dit recept is echt heel makkelijk en snel gemaakt. Lees snel door, want hieronder beschrijven we hoe je dit heerlijke recept maakt!

Benodigdheden voor vier glazen:

  • 1 fles Chianti rode wijn
  • sap en schil van twee clementines of mandarijntjes
  • schil van een halve citroen
  • schil van een halve limoen
  • halve stokje vanille
  • 1 kaneelstokje
  • 1 steranijs
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 3 kruidnagels
  • 2 laurierbladen
  • 100 gram suiker
  • Cecchi
  • Sangiovese, Canaiolo
  • Italië, Chianti
  • 2014
  • DOCG
gluhwein ingredienten

Keukengerei:

  • Pan
  • Zeefje
  • Scherp mesje

Bereiding:

Pak een pan en doe daar alvast de suiker in. Begin vervolgens met het verwijderen van de schil van de limoen en de citroen en de clementine. De clementines knijp je vervolgens uit en vangt dit sap op. Verzamel alle kruiden (kaneelstokje, vanillestokje, steranijs, kruidnagel, laurierblad) en gooi dit ook in de pan. Maak de fles Chianti open en schenk een klein laagje op de suiker en alle kruiden.

Gluhwein wijn erbij

Dit geheel zet je op middelhoog vuur en dan wacht je ongeveer vijf minuten tot het alles indikt tot een siroop.

Gluhwein koken

Let op, je schenkt pas de rest van de wijn erbij als dit gebeurt is en laat dit rustig nog even opwarmen. Het is namelijk zo dat bij het koken van wijn, de alcohol verdampt en dat zou zonde zijn.

Het is handig om de hele inhoud van de pan door een zeef in de glazen te gieten, zo blijven alle ingrediënten achter in de zeef en niet in je glas!

Dan kan het genieten beginnen, proost!!

Klaar!

Gerelateerde berichten...