Vat je 'm

Haarlem Wijn

Haarlem Wijn

Zaterdag 8 oktober is Vat je ‘m op uitnodiging van Roeland Weijs van Somm in de Bavo kerk op de Grote markt van Haarlem. Haarlem Wijn wordt georganiseerd in samenwerking met Somm, een innovatieve wijnapp waarmee je een persoonlijk smaakprofiel opbouwt.

Haarlem wijn

Somm

Door middel van een slim algoritme leert de wijnapp jou je smaak kennen en adviseert wijnen op maat die ook gelijk te bestellen zijn via de app. Het advies komt voort uit het beoordelen van wijnen in de app. Je kan daar een aantal beoordelingen aan verbinden zoals, Love, Like, Mwah en Dump. Op basis van die antwoorden wordt je profiel gematcht aan wijnen.

Haarlem wijn

Haarlem wijn

Ontzettend gaaf is de locatie, namelijk de Bavo Kerk in Haarlem. Een prachtige omgeving voor een evenement! Bij binnenkomst ontvang je een heerlijke welkomstwijn met bijpassend hapje om je smaak te neutraliseren. Eenmaal binnen wordt je omringt door diverse aanbieders van wijnen en daarnaast staat ook het proeflab van Somm opgesteld. In het lab kan je zes witte wijnen en zes rode wijnen proeven die je smaakprofiel uiteindelijk bepalen. Met jouw eigen profiel kan je vervolgens langs alle stands om de wijnen uit je eigen smaakprofiel te proeven. Deze zijn te herkennen aan wijnen uit de app, gelinkt aan een nummer die matcht met de fles die je kunt vinden bij diverse standhouders.

Wijn/spijs

Om de match met spijs niet te vergeten kan je heerlijke spiesjes bestellen van Chefs on Tour.  Bijvoorbeeld met diverse soorten kaas of vlees maar ook een vegetarische versie kan je proberen.

Haarlem wijn

Algehele indruk

Ontzettend leuk om je wijnprofiel te ontdekken door diverse wijnen te proeven! Het enige wat ons tegenviel was de persoonlijke aandacht omtrent de wijn. Door de enorme drukte was het heel lastig om vragen te stellen over de wijn en werd er niet veel verteld over de wijn zelf. De sfeer van het evenement was wel ontzettend gezellig met muzikanten en de hapjes waren ook lekker! De app SOMM is zeker een aanrader om je smaakprofiel te definiëren en gratis te downloaden, dus zeker doen!

Haarlem wijn

 

Gerelateerde berichten...