Vat je 'm

Viognier met herfstige pompoensoep

Viognier met herfstige pompoensoep

Vandaag drinken we bij het eten een viognier – preignes le vieux uit Frankrijk. Een witte wijn uit de Pays d’oc, jaartal 2013. De wijn combineert heel lekker met pompoen en kerrie omdat deze Viognier lichte zuren bevat, maar ook rond en zachte tegenhanger heeft van honing en tropisch fruit. Dit vangt de licht pittige smaak van de soep goed op en zorgt ervoor dat beide elementen elkaar versterken.

  • Preignes le Vieux
  • Viognier
  • Frankrijk, Pays D'oc
  • 2013

Bij de wijn eten we daarom ook herfstige pompoensoep, want wat is er lekkerder dan een warme kom soep als je thuis komt van je werk! Door de regen en de wind kan je lichaam wel een opkikker gebruiken.Vandaag staat dus herfstige pompoensoep op het menu met naanbrood, stokbrood en lekkere smeersels.

DSCF1051

De ingrediënten van de pompoensoep

  • 800 gram pompoen
  • 1 prei
  • 250 gram wortel
  • 1 rode ui
  • rozemarijn (paar takjes)
  • 75 ml droge witte wijn
  • 2 tl kerriepoeder
  • 2 groente bouillonblokjes
  • 800 ml water
  • 200 ml kookroom
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Omdat wij vooral na ons werk graag snel het eten op tafel hebben, kiezen we voor voorgesneden pompoenblokjes. Je snijd de ui en de wortel in stukjes en de prei in ringen. Doe boter in de soeppan en laat dit warm worden, vervolgens doe je daar de twee theelepels kerriepoeder bij en roer dit even door elkaar. Na een paar seconden doe je de ui,prei, wortel, rozemarijn en de pompoenblokjes in de pan en laat dit 5 minuten rustig in de pan garen.

DSCF1035

Pak dan de fles wijn erbij en giet 75 ml bij het groentemengsel en daarna ook gelijk 800 ml water erbij. Zet het vuur nu wat zachter en laat dit zo’n 15 minuten pruttelen. Je kan nu alles pureren met een staafmixer tot het geheel een gladde substantie is. Om nog wat extra smaak aan de soep te geven doe je nog twee bouillonblokjes in de plan, het handigste is om de blokjes in kleine stukjes door de soep te roeren. Als de blokjes zijn opgelost schenk je de kookroom erbij, even roeren en je soep is klaar. Zelf kan je nog extra zout en peper toevoegen als je dat wilt. Eet smakelijk!

Gerelateerde berichten...