Vat je 'm

De allereerste Vat je ’m supermarktwijnen test: Soepele rode wijnen

De allereerste Vat je ’m supermarktwijnen test: Soepele rode wijnen

Echt zo leuk dat we eindelijk de test gaan doen voor een drietal supermarktwijnen! Er wordt veel gezegd over supermarktwijnen, en vaak in negatieve zin. Dit vinden we jammer, want er zijn wel degelijk vele lekkere wijnen te vinden in de supermarkt. Het grote voordeel van supermarktwijnen is dat ze vaak goed betaalbaar zijn, en dat vinden we fijn. We zijn niet voor niks Nederlanders hea?! Dus laat de test beginnen…

Omdat we de wijntest zoveel mogelijk willen laten lijken op een echt keuze moment dat je als ‘consument’ in de supermarkt hebt, zijn we zonder vooronderzoek te doen naar de supermarkt gegaan. Wel hadden we al in gedachten om rode wijn te kiezen en uiteindelijk hebben we gekozen voor drie soepele rode wijnen (hier hadden we het meeste trek in).

Net als iedereen zou doen, hebben wij het wijnschap gescand op een bekende fles die we eerder hebben gedronken, een opvallend etiket dat eruit springt en de prijs die de fles wijn heeft. We hebben de onderstaande drie wijnen meegenomen om te testen.

Wild Pig – Merlot

Een welbekend wijn merk die goed is vertegenwoordigd in verschillende supermarkten. Wij vinden persoonlijk de Viognier van Wild Pig een fijne makkelijke wijn, maar hadden nog nooit de Merlot geprobeerd. Tot nu! De prijs van de wijn is met € 6,- absoluut geen dure wijn. Hier onze bevindingen:

Wild Pig
 • Wild Pig
 • Merlot
 • Frankrijk, Pays d'oc
 • 2014

‘Ga wild met deze wijn en koop er een lekker stukje brie bij’

Kleur

Medium rood, paarse ondertoon

Geur

Natte grond heeft overhand, kruidig, weinig fruit, onrijpe rode bessen. De wijn heeft een klein beetje zuur, zoals citrus.

Smaak

Droog, veel tannine. Het is geen fruitige wijn maar vrij zuur. Wel kruidige smaak (Laurier) komt goed naar voren.

Beste temperatuur

Iets gekoeld: 17c om de zuren iets te onderdrukken.

Mood

Goed als borrelwijn, maar komt het beste tot zijn recht in combinatie met wat eten. Een romige kaas, bijvoorbeeld brie past er goed bij. #WijnEnKaas

Ons oordeel

Toegankelijke wijn met een gebruiksaanwijzing. Zo zonder eten is deze iets minder, maar wel erg lekker met iets eten erbij.

Cijfer: 7

Jacob’s Creek – Shiraz Cabernet

Het etiket hadden we wel al eerder gezien en de wijn zelfs ook al een keer gedronken, maar de smaak vergeten! Dus nu tijd voor een herkansing. De prijs is met €6,69 ook heel goed te doen.

Jacob's creek
 • Jacob's creek
 • Shiraz, Cabernet
 • Zuid Oost Australië
 • 2013

‘Even op rustig vaarwater met deze heerlijke wijn’

Kleur

Medium rood

Geur

Fruitig, niet heel sterk, heel licht warm/muf

Smaak

Fruitig: kers, rode bes, zacht, vol, fluweel. Deze wijn is heerlijk zacht en vol, maar heeft wel een beetje pit nog in zich! Ideale combinatie als je toch een volle wijn zoekt maar niet een te ‘zware’ variant wil.

Beste temperatuur

18c

Mood

Kan altijd, is soepel en toegankelijk en heel goed te combineren met allerlei borrelhapjes. Hele fijne wijn waar we geen genoeg van krijgen. Lekker na het werk thuiskomen en dit wijntje opentrekken! #GenietMomentWijn

Oordeel

Perfect! zeker voor de prijs. Mooie combinatie van soepel, kruidig, fris en fruit!

Cijfer: 8,5

Ravens wood – Zinfandel

Het etiket van deze fles sprak ons direct aan, net even iets moderner en hipper dan de gemiddelde wijnetiket. Daarnaast zijn we allebei gek op wijn van de druif Zinfandel, dus de keuze voor deze soepele rode wijn was snel gemaakt.

Ravens wood
 • Ravens wood
 • Zinfandel
 • California
 • 2013

‘Met deze wijn vliegen je gedachten naar het zonnige California’

Kleur

Medium rood, hint oranje

Geur

Zeer fruitig, vol, warm, vleugje kaneel, aardbei

Smaak

Vol, pit, klein zuurtje bij doorslikken maar vervaagd snel. De smaak blijft hangen, zo valt het fruit braam, framboos en aardbei goed op.

Mondgevoel: Zacht met weinig tannines.

Beste temperatuur

18c

Mood

Heerlijk wijntje voor in de avond, even een moment voor jezelf of met je partner. #GoedgespekWijn

Oordeel

Erg lekker! Soepel maar complex. Is voller dan de wijn hiervoor en je hebt echt het gevoel een kwaliteitswijn te drinken! Met € 7,99 dus echt waar voor je geld. Voor ons is dit een absolute winner!

Cijfer: 9,5

Supermarktwijnen test

Binnenkort zullen we weer een supermarktwijnen test doen, alleen met een ander type wijn. Stay tuned!

Gerelateerde berichten...