Vat je 'm

De gouden tips om snel wijn te koelen

De gouden tips om snel wijn te koelen

Je kent het wel, je bent vergeten om de wijn koud te zetten en de visite komt er al met kwartiertje aan. Je kan de visite laten wachten tot je de wijn gekoeld uit de koelkast kunt halen of je gebruikt onderstaande gouden tips!

Tip 1: wijnfles in natte theedoek in de vriezer

Zodra je bedenkt dat je de wijn bent vergeten te koelen, omwikkel je de wijnfles in een natte theedoek en legt het in de vriezer. Het water in de theedoek bevriest en zorgt ervoor dat het proces van het koelen nog sneller gaat. In hoogstens 10 minuten is de wijn op temperatuur.

snel wijn te koelen

Tip 2: Druiven in de vriezer

De volgende gouden tip is het bewaren van druiven in de vriezer. Een echt ‘NO-GO’ is ijsklontjes in de wijn doen, als het smelt dan voegt dat extra water toe aan de wijn en dat komt de smaak niet ten goede. Als je druiven gebruikt als ‘ijsblokje’ in je glas geeft dat geen extra water af, maar houdt de wijn wel goed op temperatuur.

wijn koelen

Nooit meer lang wachten op gekoelde wijn met de gouden tips!

Tip 3: Wijnkoelstaaf in de vriezer

Nog een laatste gouden tip is het aanschaffen van een wijnkoelstaaf. De staaf leg je in de vriezer en kan je gebruiken zodra je een wijn gekoeld wilt gaan drinken. De staaf doe je in de wijnfles en geeft kou af. Naast dat het de wijn koelt, zit er ook een schenktuit aan dus je kan de staaf in de fles laten zitten tijdens het uitschenken van de wijn. Nog een voordeel, je hoeft de wijn niet terug te zetten in de koelkast, maar laat de fles lekker op tafel staan want door de staaf blijft de wijn lang op de juiste temperatuur!

snel wijn te koelen

Gerelateerde berichten...