Vat je 'm

Wijn plukken bij wijngaard aan de Breede Beek

Wijn plukken bij wijngaard aan de Breede Beek

Weet je nog dat ik vertelde over ons bezoek aan de wijngaard de Breede Beek? Wij hadden de Regentdruif gesorteerd aan de band en onszelf opgegeven voor het plukken van de Muscaris druiven. Nou het was zover, weer op naar Nijkerk!

Druiventros afknippen

Eenmaal aangekomen kregen we een korte instructie over het knippen van de druiventrossen. Je moet goed letten op lamstelige trossen, deze trossen zijn te herkennen aan de donkere takken in de tros, deze druiven vallen meestal al met schudden van de tros af. Een ander punt waar je goed op moet letten zijn rotte druiven, deze moet je er tussenuit halen. De lamstelige trossen mag je in het midden van het pad gooien, net als de rotte druiven. De trossen die wel goed zijn verzamel je in kratten.

Druiven geplukt

Het is een tijdrovend en vermoeiend klusje, want je staat de hele tijd voorover gebogen en de trossen hangen soms heel onhandig aan de andere kant van de tak. Vieze beestjes waren ook aanwezig, de pissebedden zaten tussen de druiven in of vliegen die we nog nooit hadden gezien zaten op de trossen, dat was even wat minder romantisch;)

Lieveheersbeestje

Maar dat mocht de pret niet drukken, we worden geroepen voor de lunch! We zitten met zo’n 10 personen uit de plukploeg gezellig bij elkaar en mogen ook alle wijnen proeven die de wijngaard produceert. Na de lunch gaan we nog verder met plukken, tot we aan het einde van het pad zijn is het ongeveer 16.00 uur en zijn we moe maar voldaan! Als dank krijgen we vier kleine flesjes mee met de Muscaris en Johanniter wijn. Een perfecte dag!

Druiventros

Gerelateerde berichten...